Efraim & Sven IIEfraim & Sven II

July 25, 2011 in Okategoriserad by Efraim

Det här var ett porträtt som jag skissade och tuschade på en föreläsning om egenföretagande om jag inte minns fel, och den flashiga affärskänslan satte sig på pappret. Den första Sven var min kaffemugg när jag gick på Serie- och Bildberättarprogrammet i Hofors och sen Gävle. Köpt på Allt-i-begagnat aka dödsaffären i Hofors för att det var den fulaste mugg jag någonsin sett. Ingen jag har mött som har sett den har kunnat påvisa något annat heller. Tyvärr dog Sven i flytten från Gävle till Halmstad, men stackarn var ett år äldre än mig (signerad och daterad i bottnen) så det kanske var dags. Jag fick världens finaste Sven II av Elena, som dock är mycket, mycket större än den på muggen. Att jag skulle hålla Sven II kom jag på först när muggen var klar så den fick en lite annorlunda form som en hyllning till originalet.

This is a portrait of myself that I sketched and inked during a class in starting your own company, I think. The flashy buisness-feel must have found its way to the paper. Sven the first was my coffee mug when I studied at the Comics & Sequential Arts program in Hofors and then Gävle. Bought in a tiny second hand shop in Hofors because it was the ugliest mug I had ever seen. Noone I’ve met has been able to say anything less. Unfortunately Sven died when I moved from Gävle to Halmstad, but the poor thing was a year older than me (signed and dated in the bottom) so maybe it was time for it to go. I got the most wonderful Sven II by Elena, though the new one is a lot bigger than the original. I didn’t know it was Sven II when I sketched the mug so it got a different shape as a tribute to the original.